Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Novi Sad, 26. jul 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?

LSV

Brojni građani se pitaju zašto su utakmice Crvene zvezde ili Partizana bitnije od onih koje igraju Vojvodina ili Radnički iz Kragujevca. Zar su bitni samo klubovi iz glavnog grada, a oni iz Vojvodine ili Šumadije, čak i ako igraju protiv slavnog Ajaksa iz Amsterdama, nisu.

Naravno, nama je jasno da je ovo samo još jedna u nizu slika stroge centralizacije Srbije, u kojoj se guši sve ono što se nalazi izvan glavnog grada.

Gospodo sa RTS-a, Ustav Srbije garantuje jednakost svih njenih građana. Očekujemo da to shvatite i prestanete da o događanjima izvan glavnog grada informišete samo kada su seoski vašari, dani piva, šljive ili nekakva tragedija.

RTS je i naša medijska kuća!

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Saopštenja | Utorak, 09. 07. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno zaustaviti seču drveća kod Mihajlova!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, ali i drugih predstavnika vlasti iz Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, da objasne zašto je došlo do seče i uništavanja drveća uz obalu kanala Dunav-Tisa-Dunav kod sela Mihajlovo.
Saopštenja | Subota, 06. 07. 2024. | Komentara: 0

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji a ne u Vučićevim mitomanskim bajkama

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade i predsednika republike Aleksandra Vučića da Srbija što pre primeni tri nove spoljnopolitičke odluke Saveta EU vezano za Ukrajinu i Severnu Koreju.
Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook