Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Zbog lošeg sistema izdavanja državne zemlje budžeti pokrajine i opština višestruko umanjeni

Zbog loše organizacije u budžet pokrajine slilo se samo 38% planiranog novca od zakupa poljoprivrednog zemljišta, Uprava za kapitalna ulaganja i dalje nastavlja sa štetnom politikom pa umesto da ulaže i razvija Vojvodinu, što joj je posao, ona štedi da bi se kasnije pokrajinska vlada hvalila suficitom, a prihod od rudne rente je tek oko 0, 26% budžeta pokrajine, rekao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Saša Šućurović, obrazlažući zašto LSV neće podržati devetomesečni Izveštaj o izvršenju budžeta APV.
Saopštenja | Četvrtak, 15. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne slažemo se sa pokrajinskom vlašću u tome šta je interes građana Vojvodine

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Branislav Bogaroški, oštro je kritikovao nameru vladajuće koalicije da deo skupštinskih ovlaštenja izmeste u nadležnost skupštinskih odbora, upozoravajući da se tako urušava jedna od osnovnih uloga Skupštine APV i ide ka obesmišljavanju parlamentarizma.
Saopštenja | Utorak, 13. 11. 2018. | Komentara: 0

Dokle će vlast da ćuti o dolasku Tenisa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti da li je tačno da je Tenis ponovo odložio početak investicije u Republici Srbiji, kao što su ovih dana objavili pojedini mediji. Da li je moguće da kompanija kojoj je dato pet hiljada hektara u dugoročni zakup na trideset godina već drugi put odlaže početak rada?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook