Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje ministru rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoranu Đorđeviću ko je i zašto doneo odluku da u ministarstvu koje on vodi bude zaposlen Saša Dujović, jedan od najbližih saradnika ekstremnog desničara Miše Vacića.
Saopštenja | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Ko izostavlja rusinski jezik u Ruskom Krsturu?

Prava nacionalnih zajednica su Ustavom Republike Srbije zagarantovana, te se nameće pitanje zašto ih ne poštuju predstavnici vlasti u lokalnim samoupravama. Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga je isto pitanje postavila i pokrajinskom ombudsmanu, ali i Vladi Srbije.
Saopštenja | Utorak, 03. 07. 2018. | Komentara: 0

Ministar da odgovori: kada će biti umanjene akcize na gorivo?

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra energetike Republike Srbije Aleksandra Antića, da li je i šta je tačno preduzeo u vezi sa činjenicom da naši građani, koji imaju maltene najniže plate u Evropi, ujedno plaćaju gotovo najskuplje gorivo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook