Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Nedelja, 13. 05. 2018. | Komentara: 0

Sramotan napad na odbornika LSV u Vrbasu

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava ogorčenje zbog napada na odbornika Skupštine opštine Vrbas Maria Mažara. Na portalu provereno.rs objavljen je tekst koji potpisuje autor J. Popović, a u kojem se na grub način negiraju građanska prava Maria Mažara.
Saopštenja | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Licemerno i čudno ponašanje Maje Gojković

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava čuđenje zbog izjave predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković da je sprečila dolazak delegacije autonomne regije Katalonije na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“.
Saopštenja | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Srbija mora dobiti moderan Ustav

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da vlasti u Srbiji moraju pokazati mnogo više ozbiljnosti u procesu promene Ustava. Mnoga rešenja u važećem Ustavu za posledicu imaju loše funkcionisanje političkog sistema, ali i usporavanje procesa evropskih integracija Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook