Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 11. 04. 2018. | Komentara: 0

I Šešelju i Mirjani Marković suditi u Srbiji

Bez obzira na ishod današnje presude Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, Vojislavu Šešelju je potrebno suditi u Repulici Srbiji za sva zla koja je prouzrokovao mračnih devedesetih godina.
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2018. | Komentara: 0

Šta pokrajinska vlast čini u vezi sa arsenom u vodi za piće?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da saopšti javnosti da li i šta konkretno Pokrajinska vlada preduzima u vezi sa činjenicom da 653 hiljade građanki i građana Vojvodine pije vodu sa arsenom. Da li su i šta su konkretno preduzeli pokrajinski sekretarijati za zdravstvo i zaštitu životne sredine u vezi sa činjenicom da je u Novom Bečeju koncentracija arsena 27 puta veća od maksimalne dozvoljene? Ili u Zrenjaninu gde je ta koncentracija 19 puta veća?
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Retrogradno shvatanje kulture ministra Vukosavljevića

Dok čekamo hoće li institucije države Srbije sankcionisati pristalice fašističkog kvislinga Milana Nedića, koji su u javnosti pozdravljali hitlerovskim pozdravom, iz usta ministra kulture Vladana Vukosavljevića progovara „nedićevski“ ultrakonzervativni duh i neofašističko poimanje kulture.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook