Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu. Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2018. | Komentara: 0

Povesti kampanju za popularisanje jezika društvene sredine

Povodom današnjeg Međunarodnog dana maternjeg jezika, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo prosvete da ocena iz poznavanja jezika društvene sredine ubuduće ulazi u prosek i konačni uspeh, da se organizuju takmičenja i da se povede kampanja za njegovo učenje.
Saopštenja | Utorak, 20. 02. 2018. | Komentara: 0

Srbiji je potrebna još snažnija politička podrška EU

Na putu ka Evropskoj uniji, Republika Srbija je izložena nizu vrlo velikih i teških prepreka. Činjenica je da je unašoj zemlji izostalo suočavanje sa prošlošću i da su neka pitanja predugo gurala pod tepih.  To je deo tereta koji ćemo morati sami da ponesemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook