Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Novi Sad, 9. mart 2024 - Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI naglašava da je Šapić ovom izjavom prekršio načelo jednakosti, koje je definisano članom 4. pomenutog Zakona, načelo jednakih prava, koje je definisano članom 8. Zakona, te počinio delo izazivanja  i podsticanja neravnopravnosti, što je navedeno u članu 13. Zakona o zabrani diskriminacije.

Ovakvi javni istupi Aleksandra Šapića nisu novost i on već godinama politički i ideološki zastupa stavove ekstremne desnice.

Problematično za krhko društvo u Srbiji je izostanak reakcije nadležnih organa.

Na Šapićevo kršenje Zakona o zabrani diskriminacije morao je reagovati tužilac.

LSV – VOJVOĐANI očekuju i reakciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Srbija, pa i njen glavni grad, pripadaju svim građanima, bez obzira na nacionalno, versko, političko ili bilo koje drugo uverenje.

Svako kršenje ovih ustavnih i zakonskih principa mora biti strogo sankcionisano.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook