Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 12. 2011. | Komentara: 0

Saradnja LSV i Zajedno za Vojvodinu

NOVI SAD – U Registar političkih stranaka upisana je nova partija – 82. po redu, pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu”, njeno sedište je u Ruskom Krsturu, a u Registar je upisana kao politička stranka rusinske nacionalne zajednice, piše današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Zastupnik nove stranke je Olena Papuga, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu Srbije, a portparolka LSV-a Aleksandra Jerkov kaže za Dnevnik da Papuga, i pored toga što je upisana kao zastupnica manjinske stranke, ostaje članica i poslanica LSV-a.

– Olena Papuga je tražila dozvolu od Statutarne komisije da bude u obe stranke. Mi smo u našoj praksi već imali takve slučajeve kada je reč o Istarskom demokratskom Saboru i Liberalnom savezu Crne Gore. Olena Papuga je već duže aktivna u rusinskoj nacionalnoj zajednici, novinar je „Ruskog slova“ i logično je što je želela još više da se posveti problemima svojih sunarodnika kroz angažovanje i u novoformiranoj stranci. Stranka „Zajedno za Vojvodinu“ biće partija bliska Ligi – ističe Aleksandra Jerkov. Ona je za Dnevnik najavila i promenu Statuta LSV-a kojom će biti i formalizovano dvojno članstvo.

(BILSV, 27. 12. 2011.)



Saopštenja | Sreda, 05. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Srbija u kojoj živimo posledica izostanka lustracije i zabrane SPS, SRS, JUL i SSJ

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su 22 godine od petooktobarskih promena prilika da se ukaže na pogubnost posledica izostanka lustracije i kažnjavanja svih odgovornih za propadanje i uništavanje države u toku vladavine Miloševićevog režima.
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 10. 2022. | Komentara: 0

Delegacija LSV predala Vladi Srbije i ambasadi Mađarske zahtev za uklanjanje Hortijeve biste iz mađarskog parlamenta

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa predsednikom Izvršnog odbora LSV Sašom Šućurovićem, predala je danas zahtev ambasadoru Mađarske u Beogradu dr Atili Pinteru, kojim traži uklanjanje biste ratnom zločincu Miklošu Hortiju, koja je nedavno otkrivena u zgradi mađarskog Parlamenta.
Izjave | Nedelja, 02. 10. 2022. | Komentara: 0

Hapšenje Bajatovićevih saradnika je verovatni početak obračuna sa proruskim kadrovima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton u izjavi za list Nova ističe da je hapšenje Petka Bobara, jednog od najbližih saradnika Dušana Bajatovića i finansijera Socijalističke partije Srbije osumnjičenog za zloupotrebu poslovanja sa Srbijagasom, početak sukoba na relaciji SNS-SPS uoči formiranja Vlade Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook