Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.

Maja Sedlarević

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetila je na to da se od 120 poslanika, polovina bira sa proporcionalne liste, a ostatak sa većinske, sa koje se zaokružuje ime kandidata, što omogućava da lokalne samouprave imaju jednog ili više predstavnika u pokrajinskoj Skupštini.

- Zašto je ovo bitno? Iz prostog razloga što nama upravo struktura i sastav poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije pokazuje da je gotovo više od dve trećine poslanika upravo, ili iz Beograda ili iz Vojvodine, a da veći deo ostatka zemlje nije zastupljen uopšte. Upravo zbog toga mi mislimo da koliko god on bio kombinovan i skup, jeste najpravedniji i da ga treba zadržati - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27.10.2011.)



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook