Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kombinovani izborni sistem u Vojvodini je pravedan

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je za Radio Novi Sad da je način na koji se biraju poslanici pokrajinskog parlamenta, iako komplikovan, ipak pravedan.

Maja Sedlarević

Sedlarevićeva, koja je i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, podsetila je na to da se od 120 poslanika, polovina bira sa proporcionalne liste, a ostatak sa većinske, sa koje se zaokružuje ime kandidata, što omogućava da lokalne samouprave imaju jednog ili više predstavnika u pokrajinskoj Skupštini.

- Zašto je ovo bitno? Iz prostog razloga što nama upravo struktura i sastav poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije pokazuje da je gotovo više od dve trećine poslanika upravo, ili iz Beograda ili iz Vojvodine, a da veći deo ostatka zemlje nije zastupljen uopšte. Upravo zbog toga mi mislimo da koliko god on bio kombinovan i skup, jeste najpravedniji i da ga treba zadržati - rekla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 27.10.2011.)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook