Sedlarević: Zakon o finansiranju APV je prioritet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 15. 08. 2012. | Komentara: 0

Sedlarević: Zakon o finansiranju APV je prioritet

NOVI SAD – Bez rešavanja pitanja finansiranja nema smisla ni priča o nadležnostima Vojvodine. Zato jedan od prioriteta Vlade Vojvodine treba da bude priprema tog zakona, koji bi potom usvojila i Pokrajinska skupština i uputila ga republičkom parlamentu – izjavila je šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević za Dnevnik.

Maja Sedlarevic
 
Ona je dodala da će se LSV aktivno uključiti u pripreme tog akta, podsetivši na to da su se i do sada zalagali za to da tu incijativu pokrene pokrajinska administracija, pošto centralna vlast, uprkos ustavnoj obavezi, to nije učinila u prethodnom mandatu. Sedlarevićeva smatra da se taj posao mora obaviti uprkos odluci Ustavnog suda kojom su ukinute neke nadležnosti AP Vojvodine.
 
– Odluka Ustavnog suda je u svakom slučaju problematična, ali ne bi trebalo da ometa funkcionisanje pokrajinske administracije u donošenju predloga zakona o prihodima Pokrajine. Očigledno je da je ta odluka politička i ako bude političke volje, biće rešeno i pitanje finansiranja Vojvodine – ocenila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 15.08.2012)



Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook