Sedlarević: Zidovi i zatvorene granice nisu evropske vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 09. 2015. | Komentara: 0

Sedlarević: Zidovi i zatvorene granice nisu evropske vrednosti

NOVI SAD - Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da, u aktuelnoj izbegličkoj krizi, Vojvodina treba svojim vrednostima da podseti Evropu da su to i njene vrednosti.


LSV
- Bili smo ponosni jer se Vojvodina graniči sa EU sa svih strana. Ali, danas na severu imamo zid, a na drugim granicama EU imamo zatvorene granice. Imati zidove i imati zatvorene granice nije evropska vrednost i nije nešto što ja mogu da razumem - kazala je Sedlarević na konferenciji „Regionalni ugao EU integracija – AP Vojvodina u procesu pristupanja Srbije EU”

Kazala je da se nada da će se Evropa prisetiti svojih vrednosti i da će zidovi i zatvorene granice uskoro biti prošlost, a da će humanost, solidarnost, slobodno kretanje robe i ljudi opet biti najvažnije evropske vrednosti. Govoreći o temi regionalizacije i decentralizacije Srbije, Maja Sedlarević je kazala da će Srbija u procesu pristupanja EU Srbija morati da menja i svoj Ustav.

- Nadam se da će Vojvodina dobiti jasne nadležnosti definisane budućim ustavom. Srbiji je potrebna decentralizacija vlasti i jačanje lokalnih samouprava i regiona - kazala je ona.

(BILSV, 25.09.2015)



Saopštenja | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

31. jul obeležavati kao državni praznik - Dan ulaska Autonomne Pokrajine Vojvodine u sastav Republike Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća da je, voljom svih njenih naroda, Vojvodina 30. i 31. jula 1945. stvorila svoju autonomiju, te je kao autonomna pokrajina ušla u sastav Srbije.
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?
Saopštenja | Četvrtak, 25. 07. 2024. | Komentara: 0

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić da podnese ostavku

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva da gradonačelnik Subotice Stevan Bakić podnese ostavku na funkciju koju obavlja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook