Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 25. 06. 2017. | Komentara: 0

Sela u Srbiji propadaju, a šta radi država?

Novi Sad, 25. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj državi.

LSV

Najave ministra zaduženog za regionalni razvoj u Vladi Srbije Milana Krkobabića da će države pomoći selu i sprečiti njegovo propadanje samo je veliko obećanje koje ni sa čim nije utemeljeno.

Nažalost, selo u Vojvodini, Šumadiji ili Timočkoj krajini je toliko devastirano, da su cene nekretnina neretko pale i do 1.000 ili 2.000 evra, ali se čak i tako jeftine kuće teško prodaju.

Život na selu postao je toliko težak, da je nemoguće stimulistai ostanak u njemu ,a kamoli naseljavanje.

Resor regioanalnog razvoja, kojim se bavi ministar Krkobabić, u velikoj meri je zanemaran, pa je veoma blaga politika razvoja sela koja se sada zagovara, apsolutno nedovoljno.

Vlasti u našoj drži moraju shvatiti da je Srbiji potreban decentralizacija i istinski regionalni razvoj, ali kako je to moguće u trenutku kada na javne prihode lokalnih samouprava i Autonomne pokrajine Vojvodine odlazi samo 10% sredstava, a od 10% veoma malo završava u naseljenim mestima.

Bez sazrevanja ideje da je u Srbiji važan svaki zaseok, svako selo ili svaka varošica, a ne samo glavni grad u kojem niču neboderi, dotle će naše selo propadati.

LSV traži novu politiku prema selima, a ne samo beskorisne strategije i akcione planove.

Jovan Aksentijević
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook