Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Zrenjanin, 2. februar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 

LSV

Posle priče o robovskom položaju vijetnamskih radnika, sada je aktuelan tretman radnika iz Indije koji rade i žive u krajnje nehumanim uslovima, a bili su i meta napada kineskih investitora.

Nebriga vlasti će ovu fabriku načiniti nečim što podseća na radni logor.

To je duboko protivno odredbama ustava i zakona ove zemlje.

Tragično je da se prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura ne oglašava po ovom pitanju. Dok se radnici bore za svoja prava, umesto da ih zaštiti, on gasi Srednju hemijsku školu u gradu.

Njegov je zadatak da Zrenjanin predstavlja u pozitivnom svetlu, ali nažalost njegovo ćutanje samo doprinosi dodatnom unižavanju ugleda naše sredine.

Pre sedam meseci je Salapura javno hvalio kineske investititore i, čak, i naglasio da će učiniti sve da se poštuju zakoni i ekološki standardi.

Očito je Salapura zaboravio na svoje reči.

Linglong i priča oko ove kineske fabrike je slika i prilika zrenjaninske vlasti.

Bahato, nestručno i ponizno. Sve ukupno, ponižavajuće za Zrenjanin.

Salapura i njegovi saradnici nemaju nameru da se mešaju u svoj posao i zato moraju otići sa vlasti na predstojećim izborima.

Samo to može biti garancija za Zrenjanin u kom se poštuju zakoni, ekološki standardi i prava radnika.

Aleksandar Marton
odbornik
Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina



Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook