Skupština Zrenjanina podržala inicijativu LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2013. | Komentara: 0

Skupština Zrenjanina podržala inicijativu LSV

ZRENJANIN - Skupština Grada Zrenjanina podržala je inicijativu koju je podneo odbornik u ovoj Skupštini i pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton da se u Zrenjaninu jedna nedelja u oktobru obeležava kao Nedelja borbe protiv raka.

LSV

Marton je izjavio za zrenjaninsku televiziju Santos da su ovu ideju pokrenuli građani i građanke Zrenjanina koji su mu slali mejlove i poruke preko društvenih mreža, a on je to inicirao pred gradskom Skupštinom. Odluku je podržalo čak 64 odbornika.

- Odlukom Svetske zdravestvene organizacije postoji Nedelja borbe protiv raka, ali smatram da bi Grad Zrenjanin trebao aktivno da se uključi u tu borbu i da drugim lokalnim sredinama svojim primerom ukaže na potrebu borbe protiv najveće opasnosti za zdravlje svih građana i građanki.  Odlukom Skupštine grada obavezano je Gradsko veće i Dom zdravlja Grada Zrenjanina da za oktobar mesec pripreme niz manifestacija - istakao je Aleksandar Marton i pozvao Zrenjanince da i oni predlože način na koji bi se mogla obeležiti ova nedelja.

(BILSV, 28.03.2013)



Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Saopštenja | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Zbog velikih nepravilnosti, izbore ponoviti u celoj Srbiji

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook