SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2024. | Komentara: 0

SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

Novi Sad, 21. oktobar 2024 – Ako do sada ova vlast nije (a jeste!) demonstrirala dovoljno nakaradnog i podobnog zapošljavanja, uništavanja i zatiranja multikulturalnosti u Novom Sadu – sada je učinila dodatni napor te se još jednom otvoreno narugala svima koji žive u Novom Sadu, ali i šire, i svima koji su voleli i poštovali instituciju SNP-a (za neupućene, ako ima takvih, Srpskog narodnog pozorišta) i rado bili njegovi gosti.

LSV

Naime, imenovanjem Nikole Pejakovića – Kolje, „umetnika“ nadaleko poznatog i po izjavi da su „mešani brakovi nacistički proizvod jugoslovenskih komunista“, „umetnika“ kog se i rođeni bend odrekao zato što je dotični sklopio pakt sa ovom vlašću – za direktora Drame takve jedne institucije kao što je SNP i jednako skandalozna odluka o imenovanju promoterke lažnih karata za nepostojeći metro, A(n)drijane Krtolice, poznatije kao Aja Jung, za direktorku Baleta – dobro je da zgrada SNP-a još stoji na svom mestu (a dokle će – ne zna se).

SNP je pozorište svih Novosađana, građana Vojvodine i cele Srbije, pa i onih iz „mešovitih brakova“. To bi neko pod hitno morao da javi dotičnom direktoru Drame, ali i onima koji su ovakvu odluku doneli.

Da li je u pitanju namerno vređanje i razuma i osećanja svih Novosađanki i Novosađana, iživljavanje, otvoreni šamar i pokazivanje sile nametanjem ovakvih ljudi na ovako važne funkcije ili prosto šegačenje „jer im se može“ – odgovor je: I jedno i drugo!

Ovo je uvreda za sve koji ne podržavaju šovinističke istupe novog direktora Drame SNP-a, kao ni lik i (ne)delo nove direktorke baleta.

Unapred saosećamo sa svim zaposlenima SNP-a zbog nevolje koja ih je zadesila i izražavamo zabrinutost u pogledu izbora repertoara (uz opravdanu bojazan da li će prevagnuti heroinske ili pak klerofašističke teme), uz poruku da ćemo učiniti SVE da se što pre promeni vlast koja donosi ovakve, u najmanju ruku blasfemične odluke i da izdrže do slobode i pravične kazne za sve koji se ovako šegače sa glavnim gradom Vojvodine i svima nama.

Amin!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Saopštenja | Četvrtak, 29. 08. 2024. | Komentara: 0

Čudno je što premijeru Vučeviću ne smeta bista ratnog zločinca Hortija u parlamentu Mađarske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pita premijera Miloša Vučevića hoće li njegov kabinet uputiti zahtev Mađarskoj da se ukloni bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je tačno pre dve godine postavljena u zgradi mađarskog parlamenta.
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Saopštenja | Utorak, 27. 08. 2024. | Komentara: 0

Roditelji svih đaka u Srbiji da dobiju 20.000 dinara za početak nove školske godine

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od Vlade Republike Srbije da u nahitnijem roku, iz svoje tekuće bužetske rezerve, uplati svim lokalnim samoupravama sredstva koja će biti namenjena svim roditeljima koji imaju decu u osnovnim i srednjim školama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook