SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

NOVI SAD – Vladajuća koalicija u Skupštini grada Novog Sada onemogućava održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta koju su sazvali opozicioni odbornici. Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.

LSV

Naime, redovna sednica Skupštine grada zakazana je za 10 časova, a opozicioni odbornici su najavili da će pola sata pre toga započeti sa sednicom, koju  su opozicioni odbornici, po slovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Poslovnika o radu Skupštine grada Novog Sada,  sazvali za 9:30 časova, sa  jednom tačkom dnevnog reda  – snabdevanje građana pijaćom vodom. Za predsedavajuću na sednici koju je sazvala opozicija određena je Maja Mrnuštik. 

Međutim, problem je nastao kada je opozicija ušla u skupštinsku salu, gde su ih na svojim mestima dočekali naprednjaci i njihovi koalicioni partneri. Predsednica Skupštine grada sedela je na mestu predsedavajuće i tu je došlo do rasprave između nje i Maje Mrnuštik.
 
Mrnuštik je istakla da je Vučinić dva puta odbila predlog za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo samo o jednoj tački dnevnog reda, a to je formiranje ekspertske komisije koja bi utvrdila odgovornost za neispravnost pijaće vode tokom avgusta. A potom je, kako ističe, Vučinić uzurpirala njeno mesto jer je ona trebala da predsedava vanrednom sednicom.

Po prvi put u 12 godina vladavine naprednjaka u Novom Sadu, opozicija ima dovoljan broj odbornika da samostalno sazove sednicu Skupštine grada, što su ovog puta i učinili. 

– Mi imamo pravo po Poslovniku to da učinimo i zakazali smo vanrednu sednicu za 9.30 sati, koja bi bila gotova do 10 sati i mi bismo prisustvovali redovnoj sednici. Predstavnici vlasti su namerno ušli pre 9.30 sati u salu kako bi nas fizički, jer im je samo još to preostalo, sprečili da održimo našu vanrednu sednicu. Da smo bili u mogućnosti, mi bismo održali našu vanrednu sednicu, seli na naša odbornička mesta i nastavili sa redovnom sednicom – istakla je Mrnuštik u izjavi za N1 televiziju. 
 
Kako kaže, jedini razlog zbog kog vlast ovo radi jeste izbegavanje istine i suočavanja sa činjenicama. 

– Oni ne žele da razgovaraju o najbitnijem pitanju u Novom Sadu, a to je ispravnost pijaće vode. Naša vanredna sednica ima samo jednu tačku dnevnog reda a to je formiranje ekspertske stručne komisije koja bi potvrdila činjenice vezano za vodosnabdevanje i ispravnost ili neispravnost vode u novosadskom vodovodu tokom avgusta meseca 2024. godine. Čega se plašite ako je sve u redu? Ja bih prva, da sam na njihovom mestu, sama formirala tu komisiju ili bih prihvatila sa oduševljenjem ovakav predlog, jer ako sam sigurna u svoje činjenice da je voda bila ispravna, onda ne bih imala nikakav problem da nezavisna komisija to i utvrdi. Ovo je sve samo pokušaj njihovog sprečavanja da mi održimo vanrednu sednicu sa jednom tačkom. Toliko im to smeta – naglasila je predsednica Gradskog odbora LSV – VOJVOĐANI Novi Sad i odbornica u novosadskoj skupštini Maja Mrnuštik.

Dok je ona pokušavala stojećki da započne predsedavanje vanrednom sednicom, predsednica novosadske skupštine Dina Vučinić je sa predsedavajućeg mesta otvarala zasedanje redovne sednice. 

– Mi još nismo ni počeli sa vanrednom sednicom, a oni počinju, u ovom slučaju nezakonito, sa redovnom sednicom – zaključila je Mrnuštik u izjavi za N1 dok se u pozadini čula Vučinić kako započinje rad.

Dve sednice su se odvijale istovremeno, Mrnuštik je stojeći pored Vučinić vodila vanrednu sednicu, a Vučinić sedeći, sa mesta predsedavajućeg, vodila redovnu sednicu. 




Odbori LSV | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

U Novom Sadu i Vojvodini nema mesta za mržnju!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno privođenje pravdi i kažnjavanje osoba koje su sinoć napale i vređale građane islamske veroispovesti u Novom Sadu.
Saopštenja | Utorak, 30. 07. 2024. | Komentara: 0

31. jul obeležavati kao državni praznik - Dan ulaska Autonomne Pokrajine Vojvodine u sastav Republike Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća da je, voljom svih njenih naroda, Vojvodina 30. i 31. jula 1945. stvorila svoju autonomiju, te je kao autonomna pokrajina ušla u sastav Srbije.
Saopštenja | Petak, 26. 07. 2024. | Komentara: 0

Zašto RTS prenosi međunarodne nastupe samo beogradskih klubova?

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje rukovodstvu javnog medijskog servisa Srbije, odnosno RTS-u – zašto državna medijska kuća juče nije prenosila fudbalske utakmice naših predstavnika u takmičenjima UEFA?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook