SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

NOVI SAD – Vladajuća koalicija u Skupštini grada Novog Sada onemogućava održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta koju su sazvali opozicioni odbornici. Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.

LSV

Naime, redovna sednica Skupštine grada zakazana je za 10 časova, a opozicioni odbornici su najavili da će pola sata pre toga započeti sa sednicom, koju  su opozicioni odbornici, po slovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Poslovnika o radu Skupštine grada Novog Sada,  sazvali za 9:30 časova, sa  jednom tačkom dnevnog reda  – snabdevanje građana pijaćom vodom. Za predsedavajuću na sednici koju je sazvala opozicija određena je Maja Mrnuštik. 

Međutim, problem je nastao kada je opozicija ušla u skupštinsku salu, gde su ih na svojim mestima dočekali naprednjaci i njihovi koalicioni partneri. Predsednica Skupštine grada sedela je na mestu predsedavajuće i tu je došlo do rasprave između nje i Maje Mrnuštik.
 
Mrnuštik je istakla da je Vučinić dva puta odbila predlog za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo samo o jednoj tački dnevnog reda, a to je formiranje ekspertske komisije koja bi utvrdila odgovornost za neispravnost pijaće vode tokom avgusta. A potom je, kako ističe, Vučinić uzurpirala njeno mesto jer je ona trebala da predsedava vanrednom sednicom.

Po prvi put u 12 godina vladavine naprednjaka u Novom Sadu, opozicija ima dovoljan broj odbornika da samostalno sazove sednicu Skupštine grada, što su ovog puta i učinili. 

– Mi imamo pravo po Poslovniku to da učinimo i zakazali smo vanrednu sednicu za 9.30 sati, koja bi bila gotova do 10 sati i mi bismo prisustvovali redovnoj sednici. Predstavnici vlasti su namerno ušli pre 9.30 sati u salu kako bi nas fizički, jer im je samo još to preostalo, sprečili da održimo našu vanrednu sednicu. Da smo bili u mogućnosti, mi bismo održali našu vanrednu sednicu, seli na naša odbornička mesta i nastavili sa redovnom sednicom – istakla je Mrnuštik u izjavi za N1 televiziju. 
 
Kako kaže, jedini razlog zbog kog vlast ovo radi jeste izbegavanje istine i suočavanja sa činjenicama. 

– Oni ne žele da razgovaraju o najbitnijem pitanju u Novom Sadu, a to je ispravnost pijaće vode. Naša vanredna sednica ima samo jednu tačku dnevnog reda a to je formiranje ekspertske stručne komisije koja bi potvrdila činjenice vezano za vodosnabdevanje i ispravnost ili neispravnost vode u novosadskom vodovodu tokom avgusta meseca 2024. godine. Čega se plašite ako je sve u redu? Ja bih prva, da sam na njihovom mestu, sama formirala tu komisiju ili bih prihvatila sa oduševljenjem ovakav predlog, jer ako sam sigurna u svoje činjenice da je voda bila ispravna, onda ne bih imala nikakav problem da nezavisna komisija to i utvrdi. Ovo je sve samo pokušaj njihovog sprečavanja da mi održimo vanrednu sednicu sa jednom tačkom. Toliko im to smeta – naglasila je predsednica Gradskog odbora LSV – VOJVOĐANI Novi Sad i odbornica u novosadskoj skupštini Maja Mrnuštik.

Dok je ona pokušavala stojećki da započne predsedavanje vanrednom sednicom, predsednica novosadske skupštine Dina Vučinić je sa predsedavajućeg mesta otvarala zasedanje redovne sednice. 

– Mi još nismo ni počeli sa vanrednom sednicom, a oni počinju, u ovom slučaju nezakonito, sa redovnom sednicom – zaključila je Mrnuštik u izjavi za N1 dok se u pozadini čula Vučinić kako započinje rad.

Dve sednice su se odvijale istovremeno, Mrnuštik je stojeći pored Vučinić vodila vanrednu sednicu, a Vučinić sedeći, sa mesta predsedavajućeg, vodila redovnu sednicu. 




Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook