Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da socijaldemokratija kao ideologija prolazi kroz tranzicioni period.

- Međutim, kao i ostale ideologije, socijaldemokratija mora sebi postaviti određena pitanja i mora se menjati i prilagođavati novonastaloj situaciji.

Maja Sedlarević

Zbog toga smo u Skupštini AP Vojvodine okupili vrsne stručnjake da na najbolji i najkvalifikovaniji način razgovaramo o tome šta je socijaldemokratija danas, kako u Evropi, tako i kod nas - rekla je Maja Sedlarević na okruglom stolu "Kriza levice-izazov ideologiji" u Novom Sadu. Ona je iskazala uverenje da će iz današnjih izlaganja učesnika nastati kvalitetna literatura iz koje će mnogo toga moći da se nauči i razjasni.Predsednik Vojvođanske politikološke asocijacije Duško Radosavljević rekao je da je cilj okruglog stola razgovor o sveopštoj krizi i ulozi levice u toj krizi, odnosno o mogućnostima stvaranja jednog novog ideološkog obrasca. Na okruglom stolu bilo je reči o budućnosti i perspektivi moderne evropske levice, kao i o dosadašnjim iskustvima evropskih i zemalja iz regiona sa tom ideologijom. Okrugli sto su organizovali Vojvođanska politikološka asocijacija i Redakcija trećeg programa Radio Beograda, uz podršku Skupštine Vojvodine.

(RTV, 23. 09. 2011.)

 




Iz medija | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Obračun sa korenima fašizma u Srbiji

NOVI SAD - Uhapsili smo Mladića. Nije mnogo, ali veseli. Izručili smo Mladića. To je već bolje. Ali ni to nije mnogo, jer je u pitanju naša međunarodna obaveza. Srbija je, međutim, uradila nešto mnogo važnije. Zabranjena je neonacistička organizacija Nacionalni stroj i to je prvi put da je u Srbiji zabranjeno nešto što prouzrokuje zlo.
Izjave | Nedelja, 05. 06. 2011. | Komentara: 0

Vlada ispoštovala dogovor sa paorima

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš potvrdio je jutros, gostujući na TV Pink, da je Vlada Srbije odlučila da izađe u susret paorima koji već nekoliko dana protestuju širom Vojvodine, te da će ispuniti ranija obećanja u vezi sa isplatom najavljenih subvnencija. Kostreš je pojasnio da je ovu odluku bilo vrlo teško doneti, pre svega zbog nedostatka novca u budžetu.
Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook