Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 23. 09. 2011. | Komentara: 0

Socijaldemokratija se mora menjati i prilagođavati

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da socijaldemokratija kao ideologija prolazi kroz tranzicioni period.

- Međutim, kao i ostale ideologije, socijaldemokratija mora sebi postaviti određena pitanja i mora se menjati i prilagođavati novonastaloj situaciji.

Maja Sedlarević

Zbog toga smo u Skupštini AP Vojvodine okupili vrsne stručnjake da na najbolji i najkvalifikovaniji način razgovaramo o tome šta je socijaldemokratija danas, kako u Evropi, tako i kod nas - rekla je Maja Sedlarević na okruglom stolu "Kriza levice-izazov ideologiji" u Novom Sadu. Ona je iskazala uverenje da će iz današnjih izlaganja učesnika nastati kvalitetna literatura iz koje će mnogo toga moći da se nauči i razjasni.Predsednik Vojvođanske politikološke asocijacije Duško Radosavljević rekao je da je cilj okruglog stola razgovor o sveopštoj krizi i ulozi levice u toj krizi, odnosno o mogućnostima stvaranja jednog novog ideološkog obrasca. Na okruglom stolu bilo je reči o budućnosti i perspektivi moderne evropske levice, kao i o dosadašnjim iskustvima evropskih i zemalja iz regiona sa tom ideologijom. Okrugli sto su organizovali Vojvođanska politikološka asocijacija i Redakcija trećeg programa Radio Beograda, uz podršku Skupštine Vojvodine.

(RTV, 23. 09. 2011.)

 




Saopštenja | Sreda, 01. 06. 2011. | Komentara: 0

Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

ZRENJANIN - Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i član Predsedništva LSV istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku program rehabilitacije putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, čime će stanje putne mreže biti značajno popravljeno. Projekat vredan 320 miliona dinara sprovodi se sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja, dodao je on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook