Somboru odobreno 43 miliona za projekte iz vodoprivrede

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 16. 06. 2015. | Komentara: 0

Somboru odobreno 43 miliona za projekte iz vodoprivrede

SOMBOR – Grad Sombor je iz pokrajinskog budžeta dobio preko 43 miliona dinara na konkursima za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, te za izgradnju i sanaciju kanalizacione i vodovodne infrastrukture. Ugovore o dodeli tih sredstava, potpisali su danas u Somboru pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški i gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

LSV

Prema rečima Bogaroškog, Gradu Somboru su na konkursu odobreni svi projekti sa kojima je konkurisao. Istovremeno, Sombor je prepoznao značaj udruživanja sopstvenih sredstva sa onim dobijenim od pokrajine, pa je za odobrene projekte izdvojio i značajna sredstva iz opštinskog budžeta.

– Za tri projekta u oblasti vodosnabdevanja i sanacije kanalske mreže Sombor je dobio ukupno 27 miliona dinara – naveo je Bogaroški i dodao je od najveći deo tog novca, 20 miliona dinara, uloženo u autonoman sistem za dezinfekciju vode, za šta je Sombor izdvojio 23 miliona dinara. Sa pet miliona dinara finansirana je crpna stanica u mestu Svetozar Miletić, dok je dva miliona dinara iz pokrajinskog budžeta uloženo u sanaciju kanalske mreže u jednoj ulici u Somboru.  

Bogaroški je kazao da je na konkursu za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta Sombor dobio 16 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, koje je udružio sa sopstvenih 13 miliona dinara.

– I ove godine smo imali veliko interesovanje vojvođanskih opština za udruživanje sredstava za projekte uređenja kanalske mreže, pa je sa 590 miliona iz pokrajinskog budžeta, udruženo još preko 400 miliona dinara iz lokalnih budžeta – kazao je  Bogaroški i dodao da prošle godine zbog poplava nisu utrošena sva sredstva za sanaciju kanalske mreže, te je za ovu namenu preneto još oko 800 miliona dinara koji će biti utrošeni u 2015. godini.  On je istakao značaj uređenja kanalske mreže u Vojvodini i to ilustrovao činjenicom da su prošle godine u pokrajini izbegnute katastrofalne poplave, za razliku od drugih delova Srbije.

– To je upravo zato što smo u proteklih pet godina, u saradnji sa lokalnim samoupravama, investirali značajna sredstva u uređenje kanalske mreže, odnosno stvorili smo sistem koji je sposoban da izdrži velike padavine – kazao je Bogaroški i dodao da je važno da se i u budućnosti prema segmentu vodoprivrede odnosi odgovorno.

(BILSV, 16. 06. 2015)




Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook