SORV dokaz negovanja pravih vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 04. 07. 2015. | Komentara: 0

SORV dokaz negovanja pravih vrednosti

SRBOBRAN - Preko 2.000 takmičara i 220 ekipa učestvuje u 19 muških i 13 ženskih sportskih disciplina na 11. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine koja se održava u Srbobranu.

LSV

U samom defileu otvaranja učestvovalo je oko 400 sportskih radnika, učesnika olimpijade, kao predstavnika svojih firmi i kompanija iz privatnog sektora, javnih i javno-komunalnih preduzeća, lokalnih samouprava, sindikata, udruženja građana, udruženja osoba sa invaliditetom i sportskih udruženja.
 
Zdravi stilovi života, rekreacija i druženje
 
Olimpijadu je svečano otvorila predstavnica Pokrajinske vlade i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja je istakla da je SORV dokaz da prave vrednosti mogu da se neguju i u ne tako zlatnom vremenu za sport. Cilj manifestacije je promocija rekreativnog sporta, negovanje zdravih stilova života, ali i druženje i stvaranje uspomena svih učesnika koji će u narednim danima na sportskim terenima pokazati svoje sportske veštine.
 
- Sport je u Vojvodini oduvek zauzimao posebno mesto, i to ne samo profesionalni, već i školski sport, rekreativni – sport za sve naročito. Podatak da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine navršila četiri decenije kontinuiranih edicija samo govori u prilog tome, a kada jedna sportska manifestacija pronalazi svoje mesto u sportskom svetu toliko godina sasvim je očito da je reč o kvalitetnom događaju o kome treba voditi posebno računa - rekla je Tepićeva.
 
Ona je istakla značaj ovog sportskog događaja i to ne samo tokom njegovog trajanja, već i tokom priprema, jer se u grad i opštinu domaćina Sportske olimpijade radnika Vojvodine ulažu značajna sredstva.
 
Bečej i Novi Bečej domaćini 12. SORV-a
 
- Kao i u prethodnim ciklusima, a u saradnji sa domaćinima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u protekle tri godine izuzetno uložio u razvoj sportske infrastrukture Srbobrana kako bi se zadovoljili neophodni standardi za takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Takođe, pomogli smo i u organizaciju samog događaja, jer držimo da tradiciju uvek treba negovati i poštovati. Stoga ne čudi što se ideja sportske olimpijade radnika, koja je potekla baš u Vojvodini, širi dalje po Evropi - dodala je Tepićeva.
 
Naredna SORV, 12. po redu, biće održana 2019. u opštinama Bečej i Novi Bečej, a pripreme i prve aktivnosti će otpočeti već na jesen ove godine.
 
- Ova sportska pobeda, ne samo što će dovesti završnu manifestaciju Sportske olimpijade radnika Vojvodine u ove opštine, već će puno značiti svim njihovim žiteljima jer uloga domaćina SORV-a nije samo organizacija završnih takmičenja, već i izgradnja i sanacija sportske infrastrukture. Takođe, želim da istaknem da je sport izvojevao još jednu pobedu u našem društvu jer će se i u narednom periodu vojvođanski radnici baviti rekreativno sportom, a u isto vreme družiti na jedan zdrav i kvalitetan način - zaključila je Marinika Tepić.
 
(BILSV, 04.07.2015)



Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook