SORV dokaz negovanja pravih vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 04. 07. 2015. | Komentara: 0

SORV dokaz negovanja pravih vrednosti

SRBOBRAN - Preko 2.000 takmičara i 220 ekipa učestvuje u 19 muških i 13 ženskih sportskih disciplina na 11. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine koja se održava u Srbobranu.

LSV

U samom defileu otvaranja učestvovalo je oko 400 sportskih radnika, učesnika olimpijade, kao predstavnika svojih firmi i kompanija iz privatnog sektora, javnih i javno-komunalnih preduzeća, lokalnih samouprava, sindikata, udruženja građana, udruženja osoba sa invaliditetom i sportskih udruženja.
 
Zdravi stilovi života, rekreacija i druženje
 
Olimpijadu je svečano otvorila predstavnica Pokrajinske vlade i pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić koja je istakla da je SORV dokaz da prave vrednosti mogu da se neguju i u ne tako zlatnom vremenu za sport. Cilj manifestacije je promocija rekreativnog sporta, negovanje zdravih stilova života, ali i druženje i stvaranje uspomena svih učesnika koji će u narednim danima na sportskim terenima pokazati svoje sportske veštine.
 
- Sport je u Vojvodini oduvek zauzimao posebno mesto, i to ne samo profesionalni, već i školski sport, rekreativni – sport za sve naročito. Podatak da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine navršila četiri decenije kontinuiranih edicija samo govori u prilog tome, a kada jedna sportska manifestacija pronalazi svoje mesto u sportskom svetu toliko godina sasvim je očito da je reč o kvalitetnom događaju o kome treba voditi posebno računa - rekla je Tepićeva.
 
Ona je istakla značaj ovog sportskog događaja i to ne samo tokom njegovog trajanja, već i tokom priprema, jer se u grad i opštinu domaćina Sportske olimpijade radnika Vojvodine ulažu značajna sredstva.
 
Bečej i Novi Bečej domaćini 12. SORV-a
 
- Kao i u prethodnim ciklusima, a u saradnji sa domaćinima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je u protekle tri godine izuzetno uložio u razvoj sportske infrastrukture Srbobrana kako bi se zadovoljili neophodni standardi za takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Takođe, pomogli smo i u organizaciju samog događaja, jer držimo da tradiciju uvek treba negovati i poštovati. Stoga ne čudi što se ideja sportske olimpijade radnika, koja je potekla baš u Vojvodini, širi dalje po Evropi - dodala je Tepićeva.
 
Naredna SORV, 12. po redu, biće održana 2019. u opštinama Bečej i Novi Bečej, a pripreme i prve aktivnosti će otpočeti već na jesen ove godine.
 
- Ova sportska pobeda, ne samo što će dovesti završnu manifestaciju Sportske olimpijade radnika Vojvodine u ove opštine, već će puno značiti svim njihovim žiteljima jer uloga domaćina SORV-a nije samo organizacija završnih takmičenja, već i izgradnja i sanacija sportske infrastrukture. Takođe, želim da istaknem da je sport izvojevao još jednu pobedu u našem društvu jer će se i u narednom periodu vojvođanski radnici baviti rekreativno sportom, a u isto vreme družiti na jedan zdrav i kvalitetan način - zaključila je Marinika Tepić.
 
(BILSV, 04.07.2015)



Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.
Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 28. 12. 2008. | Komentara: 0

Protest LSV ispred rafinerije u Elemiru

ELEMIR - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas ispred Rafinerije gasa u Elemiru prvi u nizu protesta pod nazivom "Prodali ste NIS, prodali ste nas". Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je tom prilikom najavio da će stranka ubrzo pokrenuti zakonsku inicijativu da se u Srbiji, kada je reč o rudnim bogatstvima, primenjuju zakoni koji se primenjuju u Rusiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook