Šovinizam i dalje živi. Moderno društvo tome mora da se suprotstavi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 29. 04. 2019. | Komentara: 0

Šovinizam i dalje živi. Moderno društvo tome mora da se suprotstavi

BEOGRAD – Događaji u beogradskom naselju Borča predstavljaju još jednu tragičnu sliku Srbije, ocenio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton za portal lista Danas. Pretnje, kojima je bio izložen građanin Srbije albanske nacionalnosti, apsolutno su nedopustive, smatra on, komentarišući skup nekoliko desetina građana koji su se okupili u subotu ispred pekare „Roma“, protestujući što je rođak vlasnika tog objekta objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije.

LSV

- Skup desnih ekstremista u Borči je protivan i Ustavu i zakonima. Povod okupljanja ekstremista samo još više upotpunjuje tužnu sliku ovih prostora. Pokazivanje nacionalističkih i velikodržavnih simbola, sa bilo koje strane, ne doprinosi normalnim odnosima na Balkanu. Nažalost, Borča juče nije bila predgrađe metropole, nego mesto u kojem se sprovodi inkvizicija. Šovinističke pesme, užasno uvredljive poruke, kao i igrokaz sa svinjskim glavama podsećaju nas da je zlo šovinizma veoma živo - ocenjuje Marton.

Prema njegovim rečima, tužno je što je skupu prisustvovao i narodni poslanik Srđan Nogo.

 - Još je tužnije što nema informacija da je neko od ekstremista priveden, a jasno je da je došlo do višestrukog kršenja Ustava i zakona. Poruka većinske Srbije ne sme izostati. Ovo mora biti država svih njenih građana, bez obzira na ime i prezime. Vek je 21. a ne doba tamne inkvizicije - ističe Marton.

    (SzILSV, 29.04.2019)



Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Vratiti seoske doktore u sela

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka će se zalagati za vraćanje seoskih doktora u svako selo u opštini, sa punim dežurstvima od 24 sata, kako bi se obezbedila kvalitetnija zdravstvena usluga za sve građane, istakao je danas predsednik tog odbora Vladimir Trkulja.
Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Za Vojvodinu u demokratskoj Srbiji

BAJŠA - Ako predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine bude više Narodnoj skupštini Republike Srbije, Skupštini AP Vojvodine i skupštinama lokalnih samouprava, biće uspešniji u rešavanju brojnih problema građana Vojvodine, poručeno je na jučerašnjoj tribini LSV održanoj u Bajši, u organizaciji tamošnje Mesne organizacije LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook