Sprečite propadanje Apoteke Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 27. 09. 2015. | Komentara: 0

Sprečite propadanje Apoteke Novi Sad

NOVI SAD - Stručni savet za zdravstvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da Apotekarska ustanova „Novi Sad“ tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje tzv. galenske lekove i preparate počev od alkohola, hidrogena, borne kiseline i rivanola, do pudera za boginje, krema za bebe, kozmetičke kreme i mleka za negu tela...

LSV- Sve vreme građanke i građani Novog Sada uporno dolaze i traže te preparate, budući da je punih dvadeset godina gradska apotekarska ustanova bila poznata po njihovom kvalitetu i pristupačnoj ceni - navodi se u saopštenju Stručnog saveta za zdravstvo LSV Novi Sad.
 
Oni dodaju da je pre tri godine rukovodstvo zatvorilo Galensku laboratoriju i nikada nije završilo i otvorilo novu koja je pripremana u Veterniku, iako je Grad obezbedio 12 miliona dinara za drugu fazu njene izgradnje.
 
- Prošlu godinu je obeležila nestašica lekova do koje je došlo zbog insistiranja rukovodstva na bespotrebnom raspisivanju drugačijeg tendera za nabavku lekova i to u vrednosti od milijardu dinara. Tom minusu sada treba dodati i gubitke do kojih dolazi zbog toga što Apotekarska ustanova „Novi Sad“ ne radi nešto što je radila, što je radila kvalitetno i za čime postoji potražnja. Pored toga, tokom protekle tri godine, odlukom rukovodstva zatvorene su dve apoteke ("Zdravlje" u Temerinskoj i "1. maj" u Jevrejskoj ulici), koje su odlično poslovale, a otvorene četiri nove nerentabilne apoteke sa skupom kirijom. Kao što se čini i za većinu gradskih preduzeća i institucija, verujemo da će i rad i poslovanje Apotekarske ustanove „Novi Sad“ u izveštajima i završnim računima delovati pozitivno, iako je stvarnost drugačija - zaključuje se u saopštenju.
 
(BILSV, 27.09.2015)



Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook