Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Novi Sad, 12. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

LSV

Mediji su preneli da pripadnici ekstremno desne grupe „Narodne patrole“ objavljuju fotografije i imena Somboraca koji izdaju stanove migrantima. Ovaj materijal dele i na društvenim mrežama, a na njima se pomenuti građani najprizemnije vređaju.

LSV ukazuje da je ovo čin klasičnog crtanja mete na čelu građana Sombora, što je protivzakonito i krajnje neprihvatljivo.

Od države očekujemo da radi svoj posao i spreči pogubno delovanje ekstremnih grupa, koje svojim delovanjem unose nemir među građane.

Srbija mora biti moderna država i sprečiti ovakve pojave. U suprotnom, klizimo ka nesigurnim vremenima u kojima caruju primitivne horde, koje uzimaju zakon u svoje ruke.
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin će ostati u sportskom vrhu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine se, kao društveno odgovorna politička organizacija, bavi analizom svih segmenata društvenog života, a prethodne nedelje je, kroz tribinu „Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini“ u organizaciji Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin, sagledano stanje u fudbalu u Zrenjaninu i Vojvodini, kao najmasovnijeg sporta – rekao je danas predsednik Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin mr Vojislav Matić.
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2011. | Komentara: 0

Izbeći rat plakatima

NOVI SAD -  List Blic u današnjem broju je objavio da je u Novom Sadu već počela predizborna kampanja koju karakterišu brojni plakati  i bilbordi, tribine i štandovi, ali i stranački aktivisti koji obilaze stanove i kuće.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook