Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 22. 04. 2015. | Komentara: 0

Sprečiti gašenje Letopisa Matice Srpske

NOVI SAD – Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine ovlastio je danas predsednika tog Odbora Dušana Jakovljeva da, u saradnji sa predsednikom Odbora za kulturu Skupštine AP Vojvodine, uputi inicijativu Ministarstvu za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije kako bi se omogućilo da Letopis Matice Srpske nastavi nesmetano da izlazi.

LSV

Naime, Jakovljev je članove odbora upoznao sa činjenicom da je dalje izdavanje tog časopisa, koji je nedavno napunio 181 godinu, smanjenjem budžeta namenjenog Matici Srpskoj doveden u pitanje, pa se ne zna hoće li se već majski broj pojaviti.
– Ne želeći da komentarišem ni sadržaj tog časopisa, ni sastav redakcije, ni glavnog urednika, ni veliku Maticu, mogu samo da izrazim veliko zaprepašćenje da posle obeležene 181 godine izlaženja jednog časopisa u kontinuitetu, ministarstvu nedostaje osećaj. U pitanju su dva i po miliona dinara i mislim da bi smo tu morali na svaki način nešto da uradimo – naveo je Jakovljev.
 
(BILSV, 22. 04. 2015)



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook