Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 17. 05. 2019. | Komentara: 0

Sramno ponašanje zrenjaninske vlasti se nastavlja

ZRENJANIN – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina ukazali su danas da je način sazivanja 26. sednice Skupštine skandalozan.

LSV

- Po već ustaljenoj praksi, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović sednicu je zakazao svega jedan dan pre njenog održavanja, sa obrazloženjem rešavanja pitanja vodosnabdevanja. Odbornicima je ostavljeno manje od 24 časa da se upoznaju sa Predlogom odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu. Krajnje je nerazumno raspravljati o bilo kojoj budžetskoj temi, a ostaviti odbornicima manje od jednog dana za pripremu – navedeno je u saopštenju odborničke grupe LSV.

Kako ističu, na ovaj način flagrantno se krši Poslovnik o radu Skupštine grada Zrenjanina, i to u članovima 114 i 115, koji kažu da odbornik ima pravo podnošenja amandmana na predloge opštih akata, te da on mora biti podnet najkasnije 48 časova pre početka sednice. Odbornici LSV upitali su predsednika Skupštine grada Zrenjanjanina kako je moguće podneti amandman 48 časova pre održavanja sednice, ako je sednica zakazana samo 24 časa pre njenog održavanja. Na taj način, kako navode, lokalna vlast, osim bahatosti, pokazuje i krajnju nekompetentnost.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine već mesecima traži zakazivanje sednice o problemu vodosnabdevanja, a vlast ćuti. Sada se, krajnje licemerno, poziva na hitnost. Godinama lažu javnost, te iz dana u dana postaju zarobljenici svoje nestručnosti. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine žele da se problemi građana Zrenjanina rešavaju. Nažalost, jasno je da rukovodstvo Zrenjanjna tome nije doraslo. Nećemo prisustvovati današnjoj sednici, jer jer je odnos vlasti prema odbornicima, inače izabranim predstavnicima građana, skandalozan i sraman – zaključeno je u saopštenju odbornika LSV u zrenjaninskoj skupštini.

(SzILSV, 17.05.2019)



Izjave | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Ko sme da se odrekne Elektrovojvodine?

BEOGRAD – Hapšenje Miroslava Miškovića i borba protiv korupcije koju sprovodi ova vlada je nešto što treba pozdraviti i za šta ima podršku svih, ali gorak ukus u ustima ostavlja činjenica da se hapšenja nedeljama unapred najavljuju u medijima i što se, nekako, podudarilo da su uhapšeni i politički sukobljeni sa Srpskom naprednom strankom, ocenila je danas predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj Skupštioni Aleksandra Jerkov.
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Vučeviću i Seviću zbog Elektrovojvodine

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i predsedniku Skupštine grada Novog Sada Siniši Seviću u kom ih poziva da hitno sazovu sednica Skupštine na kojoj će se odbornici upoznati sa problemom oduzimanja imovine Elektrovojvodine zbog čega će budžet Novog Sada biti oštećen.
Događaji | Sreda, 12. 12. 2012. | Komentara: 0

Građani Opova da pomognu starim i bolesnim komšijama

OPOVO – Predsednik Skupštine opštine Opovo Petar Horvat pridružio se radnicima JP „Mladost“ u čišćenju snega sa staza ispred zgrade u kojoj se nalazi skupštinska sala u Opovu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook