Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2017. | Komentara: 0

Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

Novi Sad, 17. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sramno skidanje neonskog naziva „Elektrovojvodina“ sa zgrade Elektrovojvodine na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu i zahteva da se ta reklama vrati.

LSV
 
Godinama unazad, dan po dan, protivnici vojvođanske autonomije čine sve kako bi uništili i samo ime Vojvodine. 
 
Zato nije bilo dovoljno samo centralizovati imovinu i novac „Elektrovojvodine“. 

Zato nije bilo dovoljno ugasiti preduzeće koje je uspešno poslovalo preko pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u.

Zato nije bilo dovoljno ostaviti stručnjake i inženjere koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mlade ljude koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, da sede u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama.
 
Smetala je i neonska reklama „Elektrovojvodine“ jer podseća na časnu i bogatu istoriju tog preduzeća i vreme pune autonomije kada se u Vojvodini živelo puno bolje nego danas. 
 
Svima onima koji su doprineli ili se raduju skidanju jednog od obeležja najintenzivnijeg razvoja Novog Sada i Vojvodine LSV poručuje da će pre ili kasnije ime „Elektrovojvodine“ biti vraćeno isto tako kako je i skinuto.
 
Takođe, podsećamo na činjenicu da reorganizaciju EPS-a, koja je najavljivana i sprovedena uz obećanje velikih ušteda, prate afere i štete. 

Krajnji je trenutak da se priznaju i isprave promašaji u reorganizaciji EPS i da se sistem decentralizuje. 

To podrazumeva i da se „Elektrovojvodini“ vrati status koji je imala - preduzeća koja je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.
 
Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini AP Vojvodine
Robert Kolar  



Izjave | Petak, 11. 03. 2011. | Komentara: 0

Borba za imovinu i prihode AP Vojvodine, kao i regionalizaciju Srbije

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je nekoliko amandmana na Zakon o ministarstvima sa ciljem da se što je moguće više popravi položaj AP Vojvodine, kao i da pozitivno utiče na procese poput regionalizacije zemlje, navedeno je danas tokom rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook