Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović - Medić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0

Sramotna nagrada Ljiljani Bulatović - Medić

Novi Sad, 28. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje skandaloznu odluku sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama u Pokrajinskoj vladi Dragane Milošević da uruči nagradu Društva novinara Vojvodine Ljiljani Bulatović- Medić, poznatoj po pisanju hvalospeva osuđenicima  za ratne zločine Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

LSV

Lik i delo ove takozvane novinarke poznati su široj javnosti. Ljiljana Bulatović- Medić godinama negira ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, a posebno se isticala po jezivim stavovima o genocidu u Srebrenicu.

Prilikom tribine o Srebrenici na Pravnom fakultetu u Beogradu 2005. godine rekla je da mezarje/groblje u Potočarima treba preseliti i tu zasejati bilo šta jer je zemlja plodna.

Stavovi Ljiljane Bulatović- Medić su sramotni. Sramotno je i obrazloženje za nagradu koje je Društvo novinara Vojvodine  dalo. Istakli da je dobitnica nagrade ''dosledna''.

Na kraju, sramotno je i učešće članice pokrajinske vlade u ovom činu. Nažalost, ovaj skandal nije nikakva novost i samo jasno ukazuje na stanje u kojem se naše društvo nalazi.

Ratni zločinci i njihove apologete sede u Skupštinama, redovno gostuju na medijima i dobijaju nagrade.

Tužno i sramotno!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Događaji | Subota, 01. 06. 2013. | Komentara: 0

Od jeseni reproduktivno zdravlje u vojvođanskim školama

NOVI SAD - Svaki osmi učenik prvog razreda srednje škole u Vojvodini je seksualno aktivan, među njima je tri puta više mladića nego devojaka, a u seks stupaju četiri puta više učenici sa lošijim školskim uspehom, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno u deset srednjih škola u Vojvodini, a u okviru oglednog projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".
Događaji | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Dva prioriteta za razvoj mladih

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju bili su juče domaćini petočlanoj delegaciji Ministarstva porodice, sporta i omladine Republike Srpske, a tokom posete obišli su značajne sportske ustanove u Novom Sadu, pre svih, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, gde ih je dočekao dekan Fakulteta dr. Dejan Madić, kao i rektor novosadskog Univerziteta Miroslav Vesković. 
Odbori LSV | Petak, 31. 05. 2013. | Komentara: 0

Zašto gradska vlast izbegava Anketni odbor?

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu zahteva od vladajuće koalicije da saopšti javnosti zbog čega na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina nije prihvatila predlog LSV da se oformi anketni odbor, koji bi utvrdio koliko ima novozaposlenih u gradskim javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook