Sramotno postojanje ulice Milana Nedića u Aranđelovcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 02. 12. 2017. | Komentara: 0

Sramotno postojanje ulice Milana Nedića u Aranđelovcu

Novi Sad, 02. decembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu reakciju nadležnog tužilaštva po pitanju postojanja ulice sa nazivom ratnog zločinca i kvislinga Milana Nendića u Aranđelovcu.

LSV

Postojanje ulice sa nazivom Milana Nedića uvreda je za sve građana Srbije, a predstavlja i drastično kršenje člana 49. Ustava Republike Srbije, koji zabranjuje izazivanje verske, nacionalne i rasne mržnje.

General Milan Nedić je u toku Drugog svetskog rata bio predsednik marionetske Vlade nacionalnog spasa, koja je blisko sarađivala sa nacističkim okupatorom. Odgovorna je za učešće u masovnim ratnim zločinima nad Romima, Jevrejima i političkim neistomišljenicima.

LSV smatra da je nedopustivo ćutanje državnih organa na sramotno postojanje ovog naziva ulice u Aranđelovcu, te zahteva hitnu reakciju i sankcije protiv odgovornih lica.

Politika tolerancije prema fašistima je apsolutno pogrešna i veoma štetna po Srbiju!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Stvoreni uslovi za vanredne lokalne izbore u Pančevu

PANČEVO  – Liga socijaldemokrata Vojvodine naglašava da su se konačno stvorili uslovi za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Pančevu nakon jučerašnje zvanične  ostavke gradonačelnika dr Svetozara Gavrilovića – ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare portparol Gradske organizacije LSV Pančevo Vladan Keljević.
Izjave | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Deklaracija traži poštovanje Ustava

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Bojan Kostreš ocenio je danas da Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine nije separatistička.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2013. | Komentara: 0

Probleme Vojvodine treba sistemski rešavati

NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas da su poslanici pokrajinskog parlamenta ubedljivom većinom glasova usvojili Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook