Srbija bi svake godine morala imati predstavnika u Srebrenici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Srbija bi svake godine morala imati predstavnika u Srebrenici

NOVI SAD - Takav propust više ne bi smeo da se dogodi. Srbija bi svake godine morala da ima predstavnika na obeležavanju godišnjice genocida u Srebrenici" izjavio je za Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zamoljen da prokomentariše to što neće biti državnih zvaničnika Srbije na obeležavanju srebreničkog genocida, 11. jula u Potočarima.

Bojan Kostres

- Prisustvo visokog državnog zvaničnika na komemorativnom skupu u Potočarima je neophodno jer, ako ništa drugo, reč je o našim susedima, nad kojima je počinjen masakr, kakav se u Evropi nije dogodio od Drugog svetskog rata - rekao je on, dodajući da je siguran da izostanak predstavnika Srbije ove godine nije nikakva namera ili slanje nekakvog signala građanima BiH i uopšte svetu.

- To je slučajan propust. Jako mi je žao što se to dogodilo" naveo je Kostreš.

(BILSV, 09.07.2011.)




Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook