Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 10. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

Novi Sad, 10. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika da bi Srbi trebali da napuste reč entitet i počnu da upotrebljavaju naziv država za Republiku Srpsku.

LSV

Ova izjava samo je jedna u nizu neodgovornih Dodikovih igara vatarom, koje ne mogu da donesu ništa dobro.

LSV očekuje da će vlasti  u Srbiji, kao garant Mirovnog sporazuma u Dejtonu, osuditi najnoviju neodgovornu igru Milorada Dodika i tako pokazati privrženost dobrosusedskim odnosima u regionu.

Bez potpune garancije teritorijalnog integiteteta Bosne i Hercegovine nemoguće je izgraditi čvrste temelje dobrih odnosa država nastalih raspadom Jugoslavije.

Izjave koje lako mogu da zapale ratnu vatru su veoma česte i dolaze od političkih aktera koji ne mogu da ponude rešenja za bolji život svojih građana, pa zapaljivom retorikom pokušavaju da se nametnu kao "nacionalni spasioci".

LSV smatra je takvi "spasioci" moraju postati prošlost našeg ragiona, a samo jasne reakcije vladajućih struktura mogu smanjiti tenzije.

Građanima Balkana ne trebaju tenzije i novi ratovi, nego radna mesta i bolji život!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook