Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 17. 06. 2017. | Komentara: 0

Srbija je buduća članica EU, a ne ruska gubernija

Novi Sad, 17. jun 2017 - Država mora da načini prve korake ka zatvaranju takozvanog Srpsko-ruskog humantiranog centra u Nišu.

LSV

Poslednji događaji u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na negativno delovanje ruskih obaveštajnih struktura u regionu.

Sve je više informacija koje govore da je centar u Nišu, zapravo, obaveštajni punkt Rusije, a to u velikoj meri može naneti štetu geopolitičkom položaju Republike Srbije.

Strateško opredeljenje naše države je ulazak u Evropsku uniju i dobri odnosi sa zemljama zapada moraju biti prioritet u spoljnoj politici. Lutanje i politika sedenja na dve stolice mogu ugroziti put evropskih integracija Srbije.

Liga socijaldemorkata Vojvodine Srbiju vidi kao modernu državu vladavine prava u kojoj se poštuju principi savremenog sveta.

Bez jasne spoljnopolitičke orijentacije i usklađivanja politike prema Ruskoj federaciji sa zemljama Evropke unije, Srbija će sve više postajati talac nedemokratskih procesa i zemlja u kojoj će dominirati politička platforma suprotna modernizmu.

Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbija snažno podvlači neuskalđenost spoljne politike Srbije sa EU u pogledu odnosa prema Rusiji.

Zato država mora jasno zatražiti pune informacije o aktivnostima ruskog centra u Nišu, i njegovo što hitnije zatvaranje.

Srbija ne sme biti gubernija Rusije, niti rupa na persijskom tepihu Evrope, nego buduća članica Evropske unije!


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Izjave | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Tražićemo smenu Pastora

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da će LSV tražiti smenu Ištvana Pastora sa funkcije predsednika vojvođanskog parlamenta. 
Odbori LSV | Četvrtak, 18. 12. 2014. | Komentara: 0

SO Bela Crkva sprečila uzurpiranje utrina, pašnjaka i poljoprivrednog zemljišta

BELA CRKVA – Na današnjoj sednici Skupštine opština Bela Crkva, na inicijativu odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, donete su tri važne odluke koje su u interesu svih MZ na teritoriji opštine Bela Crkva, a sve sa namerom da se stopira nelegalno korišćenje i uzurpiranje pašnjaka i utrina. 
Odbori LSV | Utorak, 16. 12. 2014. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da podnese ostavku

ZRENJANIN – Gradski funkcioneri ni juče se nisu oglasili povodom toga što je prošle nedelje poništen tender za vodu, piše Blic, a odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Vladimir Milošev podseća za taj list da je zrenjaninska vlast okupljena oko SNS prvo raskinula ugovor o izgradnji fabrike vode sa nemačkom Firmom "Vasertehnik", zbog čega je pokrenut i postupak međunarodne arbitraže u Vašingtonu, da bi zatim pompezno najavila rešenje problema vodosnabdevanja, već u 2015. godini, a da se sada danima krije od građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook