Srbija mora krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 10. 2021. | Komentara: 0

Srbija mora krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da su, nažalost, posle Petog oktobra načinjene mnoge greške. 

LSV

- Nisu zabranjene SPS, SRS, JUL i SSJ. Nije izvršena lustracija. DS i SPS su se pomirili. SRS se prepakovao u SNS. Osuđeni ratni zločinci slobodno paradiraju. Opozicija danas luta i umesto borbe bira bojkot. Ali za propuštenim nije mudro plakati. Potrebna je borba za modernu i evropsku Srbiju. Krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva.Taj cilj je realan. Srbiji je, zaista, mesto među evropskim nacijama – kazao je on za „Danas“, komentarišući žaljenje u delu javnosti što se nije dogodio „Šesti oktobar", odnosno lustracija posle pada Miloševićevog režima.

(SzILSV, 06.10.2021)



Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD – Najveći dobitak za Vojvodinu donošenjem Statuta APV jeste sama činjenica da je sada nesporno da Vojvodina treba da ima autonomiju i ona treba da bude definisana Statutom, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro na RTV.
Saopštenja | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Osuda razbijanja prozora na prostorijama SPO

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje razbijanje prozora na prostorijama Srpskog pokreta obnove u Futogu.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook