Srbiji potrebno više izbornih jedinica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 28. 02. 2021. | Komentara: 0

Srbiji potrebno više izbornih jedinica

Novi Sad, 28. februar 2021 - Promena izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova za organizovanje poštenih parlamentarnih izbora. 

LSV

Dugogodišnji problem u Srbiji ne predstavlja samo činjenica da je regularnost izbornih uslova smanjena i da većina medija ima svoje političke favorite, kao i da sa umanjenom objektivnošću mediji posmatraju neke događaje u Srbiji, već i činjenica da zbog izbornog sistema koji podrazumeva da je Srbija jedna izborna jedinica imamo koncentraciju poslanika u Beogradu i nekoliko najvećih gradova u Srbiji, a da birači iz manjih sredina nemaju svoje predstavnike. 

Zbog toga je neophodno organizovati Srbiju u više izbornih jedinica i omogućiti ravnomerniju zastupljenost građana iz svih njenih krajeva. 

Samo tako će parlament odražavati strukturu i interese njenih građana, a ne velikih političkih partija i njihovih beogradskih centrala. 

Vojvođanski front, čiji je Liga socijaldemokrata Vojvodine sastavni deo, izaći će sa predlogom koji prevazilazi ovaj problem i nadamo se da će ostali akteri u političkom prostoru razmotriti i podržati našu ideju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook