Šta je tajno u Vili Ravne na Fruškoj gori?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 25. 10. 2024. | Komentara: 0

Šta je tajno u Vili Ravne na Fruškoj gori?

Novi Sad, 25. oktobar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI postavlja pitanje predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću i Republičkoj direkciji za imovinu u kakvom je statusu Vila Ravne, koja se nalazi na teritoriji Nacionalnog parka „Fruška gora“ i zašto je sve u vezi ovog objekta tajno.

LSV

foto: OŠFG
 
Neverovatno je da o građevinskim aktivnostima u ovom delu nacionalnog parka informaciju nemaju ni republička, ni Pokrajinska vlada, kao ni vojvođanski Zavod za zaštitu prirode.

Radovi na ovoj vili sprovode se već tri godine i sasvim je jasno da su prekršeni brojni zakoni, pre svega Zakon o zaštiti prirode.

Ovaj prostor, poznat po svojim prirodnim lepotama, očito, umesto turističke ili naučno-istraživačke namene postaje objekat nekog od ministarstva sile u našem društvu.

Umesto da građani uživaju u ovom delu Fruške gore, očito je da će prolaziti pored objekta opasanog bedemima i zaštitnim kamerama.

Uz prekomernu seču šume na Fruškoj gori, vlasti od ove predivne vojvođanske planine prave nekakvu tajnu bazu.

Vojvođani na to ne žele da pristanu i tražimo hitne odgovore.

Pred građanima ne sme da bude tajnosti!


Aleksandra Marković Maleš
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 



Akcije/Kampanje | Subota, 13. 09. 2008. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti dalju pljačku Vojvodine

PANČEVO - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas prilikom desetominutne blokade jednog od ulaza u Rafineriju nafte Pančevo, da će već utorak poslanici i poslanice LSV u Skupštini Vojvodine tražiti da se pokrajinska administracija izjasni o prodaji Naftne industrije Srbije, i da Skupština Vojvodine zahteva izdvajanje Naftagasa iz gasnog sporazuma.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 07. 09. 2008. | Komentara: 0

Vlada ne sme prodati NIS za manje od 2,2 milijarde evra!

SRBOBRAN - Procena tržišne vrednosti Naftene industrije Srbije pokazala je da ta kompanija vredi 2,2 milijarde evra, zbog čega pregovarački tim Srbije ne sme da pristane na privatizaciju NIS-a po ponuđenoj ceni od 400 miliona evra jer bi to bilo suludo, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook