Šta pokrajinska vlast čini u vezi sa arsenom u vodi za piće?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2018. | Komentara: 0

Šta pokrajinska vlast čini u vezi sa arsenom u vodi za piće?

Novi Sad, 09. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva pokrajinskog premijera Igora Mirovića da saopšti javnosti da li i šta konkretno Pokrajinska vlada preduzima u vezi sa činjenicom da 653 hiljade građanki i građana Vojvodine pije vodu sa arsenom.

LSV

Da li su i šta su konkretno preduzeli pokrajinski sekretarijati za zdravstvo i zaštitu životne sredine u vezi sa činjenicom da je u Novom Bečeju koncentracija arsena 27 puta veća od maksimalne dozvoljene? Ili u Zrenjaninu gde je ta koncentracija 19 puta veća?

Kada će tačno biti završeni i kompletirani pogoni za prečišćavanje vode u Kikindi i Novom Bečeju?

Šta još treba da se dogodi da bi pokrajinska vlast izašla u javnost sa preciznim podacima o tome kada i kako misli da učini da se to pitanje reši?

Kako je moguće da se iz budžeta Republike Srbije donira pet miliona evra Republici Srpskoj, izdvaja 500 hiljada evra za gradnju hramova u Bosni i Hercegovini, da se kupuju borbeni helikopteri od Rusije, dok se u 102 grada, varošice i sela u Vojvodini koristi voda za piće sa arsenom?

Ovaj problem nije od juče, ali pokrajinska vlast ne može da o njemu ćuti i čeka da ga neko drugi reši.

Pozivamo predsednika Pokrajinske vlade i potpredsednika SNS da preuzme odgovornost, iskoristi svoj uticaj i krene u hitno rešavanje ovog pitanja u saradnji sa resornim republičkim ministarstvima, a da se svim ugroženim građanima u međuvremenu obezbedi i šalje ispravna voda za piće.

Predsednica
Stručnog saveta za zaštitu životne sredine
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Lalić




Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2014. | Komentara: 0

Interesi Vojvođana i Vojvođanki uvek na prvom mestu

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine na martovske izbore izlazi u koaliciji sa Novom demokratskom strankom Borisa Tadića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, Zelenom ekološkom partijom, Zajedno za Vojvodinu (Olena Papuga, stranka rusinske nacionalne zajednice) i Demokratskom levicom Roma, a kandidati zrenjaninske Gradske organizacije LSV na izbornoj listi su diplomirani ekonomista Bojan Kostreš,  profesor Dejan Čapo i diplomirana politikološkinja Bojana Begović.
Odbori LSV | Utorak, 18. 02. 2014. | Komentara: 0

Odbornici LSV na sednicu došli kroz ulaz za građane

ZRENJANIN - Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine došli su danas na sednicu Skupštine grada Zrenjanina ulaskom kroz sporedan ulaz u Gradsku upravu, odnosno kroz jedini od tri ulaza u ovu instituciju koji je od danas namenjen građanima i građankama Zrenjanina.
Odbori LSV | Subota, 15. 02. 2014. | Komentara: 0

Hitno obezbediti pijaću vodu i u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Zrenjaninski ligaši i ligašice organizovali su danas akciju na nekoliko lokacija u gradu i, zajedno sa sugrađanima i sugrađankama, zatražili da se hitno reši problem pijaće vode u Zrenjaninu. Odbornik LSV u zrenjaninskoj Skupštini Vladimir Milošev upozorio je da se ne sme dozvoliti da Zrenjaninci i Zrenjaninke budu građani drugog reda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook