Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Novi Sad, 22. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. 

LSV

Stamatović se juče ponovo založio za ustupanje Kosova Ruskoj Federaciji i naglasio da bi Srbija „trebala što pre da pokrene taj proces“. Indikativno da je svoj predlog ponovo izneo baš na dan sovjetske okupacije Čehoslovačke 1968. godine. 

Sasvim je jasno da Stamatović na ovaj način flagrantno krši Ustav Republike Srbije, koji u članu 8. kaže da je „teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“. 

LSV postavlja pitanje nadležnom državnom tužiocu zašto još nisu preduzeti koraci koji bi sankcionisali veleizdaju na koju poziva Milan Stamatović.

Stamatović je javnosti poznat i po podršci organizovanju „omladinsko-patriotskog“ kampa na Zlatiboru u kojem su maloletna lica prolazila delom i vojničku obuku, koju su sprovodili pripadnici ruske desničarske organizacije E. N. O. T. CORP. 

Nedopustivo je da političari krajnje desne političke provinijencije nekažnjeno šire svoje opasne političke ideje, a da država ćuti! 

Srbija ne sme postati poligon za iživljavanje nacionalista, koji ne prezaju, čak, ni od čina veleizdaje da bi ostvarili svoje namere.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Događaji | Utorak, 01. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Zapošljavati i pedesetogodišnjake

KIKINDA - Lider Lige scojaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV u narednom sazivu Skupštine Srbije tražiti da se investitori koji dobijaju subvencije od države obavežu da zaposle najmanje deset odsto ljudi starijih od 50 godina.
Izjave | Ponedeljak, 30. 04. 2012. | Komentara: 0

Lakše je naći Mladićeve jatake nego Tomine kolege sa fakulteta

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će podržati koalicione partnere i sve istinske protivnike Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i stranaka koje propagiraju ideologiju zla.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook