Stojšić traži pomoć za paore iz Dupljaje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 03. 2015. | Komentara: 0

Stojšić traži pomoć za paore iz Dupljaje

BEOGRAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić zatražio je danas od Ministarstvu poljoprivrede odgovor u vezi sa zloupotrebama sa zakupom državnog poljoprivrednbog zemljišta u opštini Bela Crkva, u selu Dupljaja.

LSV

Kako je objasnio, pašnjaci i utrine, koji su po zakonu od 1992. godine vraćeni mesnim zajednicama na korišćenje, ponovo su odlukom Ministarstva poljoprivrede vraćeni u status državnog zemljišta koje se sada izdaje na licitacijama. Dodaje da to ne bi bilo sporno ukoliko bi se zakon poštovao i kada bi Ministarstvo poljoprivrede radilo svoj posao.
– U selu Dupljaja stočari tog sela oduvek koriste nekih 370 hektara, a to je i jedini put  kojim je moguće dovesti stoku do pojila u tom ataru. Međutim, 2012. godine dešava se da Ministarstvo poljoprivrede daje u zakup površinu od 60 hektara fizičkim licima koja imaju nameru da te pašnjake pretvore u trajne zasade i menjanju namenu tog zemljišta – upozorio je Stojšić. Naveo je i da su se poljoprivrednici iz Dupljaje obraćali svim nadležnim institucijama i Odboru za poljoprivredu, kako bi se problem, koji postoji u selima širom Vojvodine, rešio.
– Da li je moguće da Ministarstvo poljoprivrede nema saznanja o tom konkretnom problemu i da li je moguće da jedino selo u Vojvodini i Srbiji, koje ima veći prirodni natalitet od mortaliteta, koje jedino ima rast u broju stanovnika, mora da trpi zbog loših i neblagovremenih odluka Ministarstva poljoprivrede – pitao je poslanik LSV. Stojšić je podsetio i da je to zemljište do skora uzimano u zakup samo da bi se uzimale subvencije države a da, pošto to više nije moguće, sada postoji opasnost da ostane u parlogu.
– Ovim putem želim da postavim pitanje ministarki poljoprivrede i Upravi za poljoprivredno zemljište da li je moguće da se u što hitnijem roku reši problem koji imaju meštani sela Dupljaja i da li će se nastaviti sa lošom praksom da se, bez ikakve prethodne provere kako se koristi zemljište, na aukcijama dozvoljajava prenamena tog zemljišta iako zakon to ne omogućava – rekao je Stojšić.   

(BILSV, 19. 03. 2015)



Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.
Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook