Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić ocenio je danas da Vojvodina nije Meksiko, ali da "Mađarska jeste Teksas od kada je Viktor Orban predsednik te države".

LSV

Komentarišući jučerašnju najavu mađarskih vlasti o dizanju ograde, kako bi se u tu zemlju sprečio priliv imigranata, Stojšić je za RTV poručio da ograđivanje bodljikavom žicom i zidovima nije tekovina koja bi trebalo da se neguje u 21. veku.
– Naprotiv, toga se sećamo iz sredine prošlog veka, a Orban je izgleda zaboravio kako je to izgledalo za vreme Varšavskog pakta, kada je i Mađarska bila ograđena, pa su ipak mnogobrojni građani pokušali da potraže bolji život – rekao je poslanik LSV. Stojšić je istakao da najava o podizanju ograde vređa ne samo Vojvodinu, već i zdrav razum.
– U trenutku humanitarne katastrofe, kada ljudi beže iz svojih domova i područja pogođenih ratom, neko želi da se prema tome odnosi gradnjom zidova i bodljikave žice – dodao je Stojšić. On je napomenuo da se tim povodom već oglasio Savet Evrope, a da će o tome imati štošta da kaže i Evropski parlament.
– A da li postoji simbolika u podizanju zidova baš prema Srbiji, to je pitanje za Orbana – dodao je Stojšić.

(BILSV, 18. 06. 2015)



Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook