Struka da kaže da će izbori biti mogući

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 24. 04. 2020. | Komentara: 0

Struka da kaže da će izbori biti mogući

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je deo kolalicije Ujedinjene demokratske Srbije, Bojan Kostreš kaže da su i LSV i UDS spremni za izbore i da su predali potpise za republičke, pokrajinske, ali i većinu lokalnih izbora. Kostreš je u izjavi za Tanjug rekao da misli da pitanje datuma održavanja izbora nije pitanje za političare, nego za epidemiologe.

LSV

- Kada epidemilozi daju svoj stav, ja mislim da će se političari vrlo brzo dogovoriti. Mislim da je najvažnije zdravlje građana i građanki i da to moramo staviti u prvi plan, a izbore ćemo održati kad se steknu uslovi - rekao je Kostreš.

Kako kaže, za građane je, ukoliko postoje zdravstveni uslovi, najbolje da se nastavi tamo gde se stalo u momentu kada je uvedeno vanredno stanje i kada su zaustavljene izborne radnje.

- Ali, da li one mogu da se nastave sutra ili tek u septembru, to ja ne znam, treba da dobijemo stav struke - rekao je Kostreš.

On je za portal Nova.rs rekao da će se UDS odazvati na poziv predsednika Srbije da razgovaraju o narednim izborima. 

- Mi smo bili i na prvom sastanku, ne vidim razlog zašto ne bismo bili i na sledećem. Mislim da treba razgovarati, jer je to jedini način da se izađe iz pozicije u kojoj se trenutno nalazimo - ističe Kostreš.

(SzILSV, 24.04.2020)



Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2024. | Komentara: 0

U Vučićevom ekonomskom tigru pokvareni mamografi. Zašto?

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI traži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vodeće saradnice u Vojvodini, pokrajinske premijerke Maje Gojković da saopšte javnosti zašto su aparati za mamografiju u Institutu za onkologiju Vojvodine i Domu zdravlja „Novi Sad“ u kvaru.
Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook