Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul




Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Prostorni plan kao osnova razvoja AP Vojvodine

ZRENJANIN - Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević izhavila je danas, tokom radne posete Zrenjaninu, da je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, koji će se naći pred poslanicima na sledećem zasedanju pokrajinskog parlamenta, osnova daljeg razvoje pokrajine.
Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Kad god se nešto desi na Kosovu, gori Vojvodina

NOVI SAD - Kad god se nešto desi na Kosovu, odmah počne da gori Vojvodina. I to smo imali svaki put. Svaki put kad je nešto na Kosovu, onda ekstremisti počnu da razbijaju po Vojvodini i prebijaju ljude i bodu ih nožem.
Akcije/Kampanje | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga će se uvek suprotstavljati fašistima

BAČKA TOPOLA - Ja sam srećan čovek, a srećan sam zbog toga što kada sam saznao da će danas biti emitovani snimci sa skupa od pre 20 godina nisam morao da se plašim. Nisam morao da se plašim sebe i svojih reči od pre 20 godina, jer stojim iza svega što sam rekao, istakao je večeras u Bačkoj Topoli lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook