Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 11. 2018. | Komentara: 0

Suša u Vojvodini naneće veliku štetu agraru, a država ćuti

Novi Sad, 03. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na moguće posledice velike suše koja već mesecima vlada u Vojvodini.

LSV

Na području centralnog dela Banata u prethodnih 100 dana palo je samo 30% potrebne količine padavina, a to se može odraziti na smanjenje prinosa prvenstveno pšenice, a i drugih značajnih ozimih kultura naredne godine.

Naime, posejani usevi nisu dobili dovoljnu količinu vlage, a samim tim kasni i njihov razvoj. Nastupajuća zima će ovakvim usevima naneti dodatnu štetu.

LSV ponovo podseća na veliku važnost zalivnog sistema u Vojvodini i drugim krajevima Srbije.

Nažalost, ovaj sistem je zanemaran još od kriznih devedesetih godina, a maćehinski odnos države prema agraru, naročiti prema malim i srednjim gazdinstvima koja su najviše zastupljena, dodatno otežava politiku razvoja svesti o potrebi kvalitetnijeg uređivanja zalivnih sistema u našoj zemlji.

Vojvođanski paori su posebno nezadovoljni drastičnim povećanjem cena nafte, te uz već pomenute probleme, mogu očekivati veoma neizvesnu nastupajuću godinu.

Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul




Akcije/Kampanje | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Dok smo zajedno ne može nam niko ništa

SENTA - Kada bih u proteklih 21 godinu mogao da odaberem samo jedan dan odabrao bih taj od pre 20 godina - izjavio je večeras u Senti predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na tribini kojom je obeležena godišnjica od velikog antiratnog mitinga koji je na na današnji dan pre 20 godina održan ispred Skupštine opštine Senta.
Događaji | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Slede velike investicije u Gradsku biblioteku i Riblju pijacu

NOVI SAD – Gradska biblioteka i Društvo arhitekata Novog Sada raspisali su konkurs za dogradnju zdanja Gradske biblioteke u Dunavskoj ulici. Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov kaže za Dnevnik da će proširenjem ustanova dobiti između 800 i hiljadu dodatnih metara kvadratnih.
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Odluka nakon uvida u deklaraciju

BEOGRAD – Portparpolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da će LSV odluku o podršci Predlogu Vladinog dokumenta za rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji doneti tek kada bude imala jasan uvidu konačan oblik deklaracije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook