Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Dnevnik, komentarišući jučerašnje rukovanje Borisa Tadića i Hašima Tačija u Dubrovniku, da je tumačiti elementarnu pristojnost kao politički stav potpuno zlonamerno.

Nenad Čanak

On, međutim, kaže i da nije jednostavan odgovor na pitanje da li su Tadić i Tači trebali da se sretnu i razgovaraju mnogo ranije.

- Naime, o ulozi Hašima Tačija u događajima na Kosovu, i to u svetlu svih principa na kojima je zasnovan Haški tribunal, nešto je o čemu je davno morala da se izjasni međunarodna zajednica. Ona to, međutim, nije učinila, a kad je već tako, treba imati u vidu da izolacionizam nikada nije davao nikakve rezultate i da je inaćenje sa stvarnošću najgori oblik inata – rekao je predsednik LSV.

Čanak je dalje dodao:
- U svakom slučaju, neprincipijelnost dela međunarodne zajednice, kao i zloupotrebe kosovske tragedije od strane pojedinih političkih krugova u Srbiji, doveli su do toga da se ni ne nazire bilo kakvo održivo rešenje na Kosovu. I upravo zbog toga je svaki iskorak iz tog ćorsokaka dobrodošao – ocenio je lider LSV.   

(BILSV, 08.07.2012.)



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook