SVM-ovo paktiranje sa radikalima i novoradikalima pogubno za vojvođanske Mađare

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2024. | Komentara: 0

SVM-ovo paktiranje sa radikalima i novoradikalima pogubno za vojvođanske Mađare

Novi Sad, 14. oktobar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI protiv je uvođenja obaveznog služenja vojnog roka jer je to populistički potez desničarske vlasti, koji će samo isprazniti državnu kasu.

LSV

Srbiji ne trebaju tenkovi i rakete, nego uređeno društvo, dobre škole i dobro plaćena radna mesta.

Vidimo i nelagodu koju zbog odluke Aleksandra Vučića ima Savez vojvođanskih Mađara. Iznenađeni smo što ih naprednjaci nisu konsultovali, pa sada moraju da pišu saopštenja u kojima izražavaju strah od odlaska i ono malo mladih Mađara koji su ostali u Vojvodini.

Balint Pastor i SVM se prave nevešti kada su pre deset godina zaboravili ko su radikali i šta predstavlja njihova politika.

Vojislav Šešelj i njegov učenik Aleksandar Vučić sada su verni saveznici SVM. Partija Balinta Pastora je u mnogim opštinama nastupila u savezu sa partijom osuđenog ratnog zločinca Šešelja. Da, sa čovekom koji je Mađarima nudio sendviče 1992. godine da ne bi gladni bežali pred radikalskim hordama.

Zbog te i takve politike Mađara je u Vojvodini danas jedva 180.000, a bilo ih je više od 400.000.

Sramotan rezultat politike SVM.

Taj pad će se nastaviti. Radikali i novoradikali žele da pumpaju svoje nacionalističke mišiće, jer je njihov nacionalni projekat doživeo debakl.

Vojni rok dolazi kao kompenzacija za sve poraze.

A pokušaj Balinta Pastora da ubedi Aleksandra Vučića u nekakve olakšice za Mađare, što je moguće samo uz kršenje Ustava i zakona, unapred je propao, jer se mladi Mađari u Vojvodini boje militarizacije društva. Takva politika u smrt je odvela mnoge koji su učestvovali u bezumnim ratovima devedesetih godina.

Vojvodina i svi njeni građani, pa i Mađari, unesrećeni su zbog sumanute politike nacionalizma koju su sprovodili i sprovode radikali.

Sa takvim politikama ne može biti razumnog dogovora i rešenja.


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Peti oktobar najveći dan u istoriji moderne Srbije. Izostanak lustracije najveća greška

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI obeležava danas godišnjicu velikih demonstracija 5. oktobra 2000. godine, koje su sprečile veliku izbornu krađu u režiji Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.
Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegrame saučešća rukovodstvu BiH povodom posledica poplava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je telegrame saučešća povodom posledica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. 
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook