SVM podstiče pogrešan odnos države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

SVM podstiče pogrešan odnos države

Novi Sad, 01. februar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) najoštrije osuđuje zahtev Saveza vojvođanskih Mađara da se kazne za petoricu mladića koji su pre nekoliko godina brutalno pretukli Zorana Petrovića u Temerinu prepolove, po ugledu na presude za ubice Brisa Tatona.

Dragana Dukic

Umesto da kao LSV osudi takvu presudu, Savez vojvođanskih Mađara na taj način podstiče pogrešan odnos države i njenih institucija prema nasilju i njegovim počiniocima.

LSVO smatra da je vrlo važno da u ovom trenutku svi društveni subjekti budu jedinstveni po pitanju stvaranja odnosa društva prema nasilju, kako bi se izbegla relativizacija krivičnih dela ovog tipa i stvaranje pogodne klime za njih u budućnosti.

Smatramo da je učestvovanje u važnom procesu izgradnje ispravnog vrednosnog sistema obaveza ne samo pojedinaca i institucija, nego i svih političkih partija koje aktivno deluju na javnoj sceni države.

Predsednica
Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dragana Dukić



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook