Tabla pojačava podele

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

Tabla pojačava podele

NOVI SAD - Poznato je da se Liga protivi svakoj rehabilitaciji kvinslinga i saradnika okupacionih snaga. Dakle mi tu imamo jedna principijelan, načelan stav koji nema veze sa mađarskom nacionalnom zajednicom, nego prosto odnosom fašizmu – izjavio je danas novinarima član Predsedništva LSV Tibor Vaš, komentarišući postavljanje spomen table honvedima u Telečki.

LSV

On je podsetio da je Skupština AP Vojvodine zatražila i od MUP-a dobila Informaciju o delovanju članova neformalnih grupa i pojedinaca s neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije, u kojoj su pored Obraza navedeni i pokret 64 županije i honvedi. Na osnovu te informacije pokrajinski parlament je 20. decembra 2005. i zvanično zatražio zabranu „Obraza“, kao i onemogućavanje delovanja ostalih neformalnih ekstremističkih grupa.
- Liga se, podsetiću, protivila okupljanju honveda i 2004. i 2005.i upozoravali smo da je okupljanje pripadnika u Drugom svetskom ratu poražene mađarske okupacione vojske, provokacija koja unosi zebnju i nespokojstvo među građane višenacionlne Vojvodine i Srbije.
Danas, postavljanje table honvedima u Telečki ponovo unosi istu zebnju i zato me čudi da se to čini uz pomoć Republike Mađarske. Nisam siguran da postavljanje te table koristi bilo kome, a najmanje mađarskoj nacionalnoj zajednici.  U trenutku kada ima raznih pokušaja destabilizacije međunacionlne tolerancije, ovakav potez samo dosipa ulje na vatru. Sve i da ne izazove sukobe, sigurno je da pojačava podele – zaključio je Tibor Vaš.
 
(BILSV, 11.03.2013)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook