Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Nedelja, 18. 09. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Deklaracija protiv homofobije i strategija protiv nasilja

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije Marinika Tepić ocenila je danas da su organizatori Parade ponosa pobedili jer je zbog Prajda pomeren datum održavanja „večitog derbija“. Ona je kao prioritete najavila donošenje Deklaracije protiv homofobije i Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja.

LSV

- Želim da vam kažem da ste vi praktično postigli rekord. U dva dana ste dobili dve bitke. Ne mislim na ovu današnju, koja se zaključuje ovde na trgu, zasluženo. Mislim na jučerašnju. Pomeren je datum večitog derbija zbog Prajda. Malo li je za Srbiju? A to zaista jeste vest – istakla je Tepić nakon šetnje u okviru Parade ponosa 2016.

Ona je naglasila da je prvi zadatak da za nekoliko dana, najkasnije do kraja jeseni bude sačinjena i pred narodne poslanike postavljena Deklaracija protiv homofobije. 

- Drugi zadatak je da iniciramo izradu Nacionalne strategije protiv svake vrste nasilja i diskriminacije, preventivno, a naročito protiv LGBT osoba i, naročito, protiv vršnjačkog nasilja koje se zasniva na pretpostavljenoj seksualnoj orijentaciji. A sve samo kao uvod da bismo konačno zakonodavni okvir stavili tamo gde mu i pripada, da bismo svi zajedno u ovoj velikoj porodici živeli dostojanstveno i tu mislim i na imovinska prava i na nasledna prava, na porodično pravo i, naravno, na Ustav, na kraju. Mi smo tu zbog vas, ja sam tu sa mojim kolegama vas da slušam – zaključila je Tepić obraćajući se učesnicima Parade ponosa.

Ona je dodala da su oni tu da kontorlišu da li su poslanici ispunili datu reč, a da su njena vrata za njih otvorena dokle god je njena odgovornost u pitanju. 
(BILSV, 18.09.2016)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook