Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

BEOGRAD – Komentarišući najavu iz Hrvatske da tamošnja vlada formira komisiju koja bi trebalo da prati izvršavanje obaveza Beograda u vezi sa poglavljima 23 i 24, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić kaže za Politiku da joj nije poznato da je u nekoj zemlji članici EU do sada formirana takva komisija.

LSV
– Formiranje te komisije je kao da Hrvatska ne veruje evropskim organima koji će nadzirati provođenje obaveza iz poglavja 23 i 24, već da ona mora dodatno to da kontroliše – ocenjuje Tepić. Povodom činjenice da neki formiranje ove komisije tumače ipak kao internu stvar, Tepić kaže da ne zna koja bi to interna stvar mogla biti.


– Ne znam koja je to interna stvar naterala Hrvatsku da posegne za retorikom koja je nastupila, i nakon objave da se sa Srbijom otvaraju poglavlja, pa i ove komisije, osim da je ta interna stvar u vezi sa predizbornom kampanjom u toj zemlji – istakla je ona.

(BILSV, 22. 07. 2016)

 




Izjave | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini prava na železnicu na njenoj teritoriji

BEOGRAD - Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je danas da se novim zakonom o železnici priznaju upravljačka, osnivačka i vlasnička prava Vojvodine nad delom železnice koji je na teritoriji pokrajine i onim delom koji je finansiran sredstvima Vojvodine.
Iz medija | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Tražimo ono što Vojvodini pripada

NOVI SAD - Iako je Vlada Srbije juče utvrdila predlog zakona o javnoj svojini, u vladajućoj koaliciji ipak ne postoji saglasnost o njegovim rešenjima, pre svega onim koja se odnose na vraćanje imovine AP Vojvodini, piše današnji Dnevnik. Liga socijaldemokrata Vojvodine pripremila je amandmane kojima će tražiti da se Vojvodini vrate i veliki sistemi, među kojima su putevi, železnica, elektromreža, pošta, lutrija
Izjave | Utorak, 06. 09. 2011. | Komentara: 0

Jovanović šalje Dačiću fotografije redova ispred šalter sala u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru kralja Petra I



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook